SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/012 | 4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

Intézmény logo

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 28.


DSZC Irinyi

    Erasmus+ Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban

    A Debreceni SZC Irinyi János Technikum sikeresen teljesítette az Erasmus+ 2020-1-HU01-KA102-077859 azonosító számú, „Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban” elnevezésű pályázatban foglaltakat, melynek projektzáró rendezvényét 2023. november 13-án tartották.

    Erasmus+ Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban

    A projekt tavaszi és őszi mobilitásainak keretében összesen 48 tanuló 4 hetes szakmai gyakorlaton vett részt a görögországi Nei Poriban, melyhez az Európai Uniótól és a Tempus Közalapítványtól 96.294 euró támogatást nyertünk el.

    A logisztikai technikus tanulók Nei Poriban és Platamonasban végezték szakmai gyakorlatukat, változatos feladatköröket ismerhettek meg szakmájuk gyakorlatából. Többek között ismerkedtek a raktározási folyamatokkal, polcokat töltöttek fel a FEFO (lejárati időt figyelembe vevő) elv alapján, komissióztak, de az ő feladatuk volt a bolt arculatának formálása is.

    A pék-cukrász tanulók az Eden Hotelben és a Nisszu cukrászdában végezték munkájukat: pékárukat, különböző tésztákat, görög süteményeket, kalácsokat, pitéket, kekszeket, palacsintát, tortát készítettek a hotel, valamint a cukrászda vendégei számára. Munkájukat a hotel menedzsere és egy mesterszakács segítette.

    A vendégtéri szaktechnikus tanulók Nei Poriban a Bookovo és a La Taverna, illetve a közeli város, Platamonas mexikói éttermében, a Hasta Luegoban dolgoztak. Munkájuk az előkészítési folyamatokra és az ételek elkészítésére is kiterjedt, valamint a rendelések felvételében és a felszolgálásban is részt vettek.

    A turisztikai technikusok két csoportban, két helyszínen dolgoztak: az Eden Hotelben és az Evi Tours utazási irodájában, majd a gyakorlati idő felénél helyet cseréltek. Így mindenki megismerkedhetett a hotel működtetésének mindennapi feladataival és kihívásaival, s elmélyedhetett a housekeeping (HK) folyamat gyakorlatában is – melynek keretében a lépcsőházat és a szobákat tartották rendben. Az utazási irodában információkat gyűjtöttek a környék szállodáiról, nevezetességeiről, különböző utazási és nyaralási csomagajánlatokat készítettek.

    Szabadidejükben igyekeztek kihasználni a kellemes időjárást: fürdőztek a tengerben, illetve részt vettek számos kiránduláson is a mobilitás keretében: a Meteorákhoz, az Olümposz hegyhez, Larissába, Katerinibe és Skiathosz szigetére látogattak el.  

    A tanulók idegennyelvi és szakmai fejlődéséhez a mobilitás nagymértékben hozzájárult. Más kultúrával, más szokásokkal találkoztak, amelyek szélesítették a látókörüket. Egy életre szóló élményben lehetett részük az Erasmus+ programnak köszönhetően.  

    GALÉRIA

    Erasmus+ Turizmus-vendéglátás, logisztika gyakorlat Görögországban

    DSZC_Irinyi_Erasmus+ (19).jpg
    DSZC_Irinyi_Erasmus+ (10).jpg
    DSZC_Irinyi_Erasmus+ (16).jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Elsősegélynyújtó verseny

    Elsősegélynyújtó verseny

    A Magyar Vöröskereszt Debreceni Területi Szervezete 2024. április 25-én 52. alkalommal rendezte meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét.

    2024. máj. 2.


    DSZC Irinyi

    I. DSZC Teqball Bajnokság

    I. DSZC Teqball Bajnokság

    2024. 04. 30-án a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban megrendezett I. DSZC Teqball Kupán iskolánk tanulói kiemelkedően szerepeltek.

    2024. máj. 2.


    DSZC Irinyi

    Kiemelkedő eredmény a Szakma Sztár Fesztiválon

    Kiemelkedő eredmény a Szakma Sztár Fesztiválon

    Rózsa Dominik Tamás tanulónk a 2024-es Szakma Sztár Fesztiválon a Hentes és húskészítmény-készítő szakmában második helyezést ért el! Szeretettel gratulálunk ehhez a kiemelkedő eredményhez! További sok sikert kívánunk neki!

    2024. ápr. 29.


    DSZC Irinyi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Irinyi János Technikum

    4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

    Telefon: +3652/533-748 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: titkarsag@irinyi-debr.edu.hu

    OM azonosító: 203033/012

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002421


    2024Debreceni SZC Irinyi János Technikum