Erasmus+ pályázat keretében vendéglátás gyakorlat Németországban

Az Erasmus+ pályázat keretében iskolánk tanulói 4 hetes vendéglátás és logisztikai gyakorlaton vett részt Németországban, Thüringiában 2016 – 2018-ban.

A diákok párosával dolgoztak az alábbi szállodákban:

Röhn-Feeling Jugend-Freizeit Hotel (Bernshausen), Hotel and Restaurant Waldschlössen (Nebra), Waldhotel Berghof (Luisenthal), Hotel and Restaurant „Zur Kaiserpfalz” (Wohlmirstedt). A diákok aktívan részt vettek a szálloda mindennapi életében. A konyhában ételeket, desszerteket készítettek, segítettek az étteremben az asztalok megterítésében, leszedésében, a felszolgálásban, a rendezvények lebonyolításában. A szállodai részen szobákat takarítottak illetve a minibárok feltöltését végezték. A projekt keretében kettő alkalommal Albert László projekt koordinátor és Valnerovicz Emese kísérő tanár monitoring látogatáson vettek részt, személyesen is meggyőződtek a diákok teljesítményéről.

Az első két év eredményeinek valamint az újabb sikeres pályázatnak köszönhetően 2018 márciusában  a résztvevők körét kiterjeszthettük kettő pék és kettő logisztikus tanulóval, így már 12 utazhattak Németországba. A 4 hetes gyakorlatok helyszínei is tovább bővültek  a Hotel Residenz (Bad Frankenhausen) és a Berg und Jagdhotel (Ilmenau) adta lehetőségekkel. A  pékek az adott szálloda konyhájában tésztákat, pizzákat, tortákat sütöttek. A logisztikusok a Storch-Ciret Logisztikai központban (Berka) végeztek komissiózási feladatokat.

A német fél mindegyik diákkal maximálisan elégedett volt, több diákot pedig máris visszavárnak a nyár folyamán. Az Erasmus+ projekt nagyszerű lehetőséget biztosít az elméletben tanultak gyakorlati elsajátítására és a német nyelv gyakorlására. A projekt végén a megszerzett kompetenciákról minden diák Europass bizonyítványt kapott.

A diákok a szabad napokon igénybe vehették a szállodák wellness szolgáltatásait,  megismerkedtek Erfurt és a környék nevezetességeivel. Az első csoportnak  megtekintette az Erfurti Karácsonyi Vásárt is. Több tanulónak lehetősége adódott Passau és Nürnberg nevezetességeinek a megismerésével. Ebben a két városban egy-egy tranzitszállás is beiktatásra került az oda illetve visszaúton.

2019 márciusában a projekt tovább folytatódik, újabb 12 fő (8 vendéglátós, 2 pék, 2 logisztikus) utazik Thüringiába 4 hetes szakmai gyakorlatra. A kiutazók szakmai, nyelvi, kulturális, technikai és pszichológiai felkészítése januárban kezdődik.

 

ERASMUS 1 masolat

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot