SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/012 | 4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

Intézmény logo

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2021. dec. 10.


Debreceni Szakképzési Centrum Irinyi János Technikum

    A lengyelországi Lublinba tettünk látogatást

    A lengyelországi Lublinba tettünk látogatást Iskolánk 27 tanulója és 3 oktatója a Wacław Felczak Alapítvány Polonica Varietas elnevezésű pályázatának köszönhetően a lengyelországi Lublinba látogatott.

    A lengyelországi Lublinba tettünk látogatást

    Iskolánk 27 tanulója és 3 oktatója a Wacław Felczak Alapítvány Polonica Varietas elnevezésű pályázatának köszönhetően 2021. november 09. és november 12. között a lengyelországi Lublinba, Debrecen testvérvárosába látogatott.

    Az út alkalmával nem csupán a lengyel – magyar történelmi kapcsolatokban mélyülhettek el diákjaink, hanem a lengyelek meghatározó nemzeti identitásformáló fordulópontjaival is megismerkedhettek. Így a november 11-ei nemzeti ünnepükön mi is részt vettünk a város főterén rendezett ünnepségen, majd mi is megkoszorúztuk Józef Piłsudski lovasszobrát, néhány szóban megemlékezve az ő jelentőségéről.

    Meglátogattuk a Lublini Nemzeti Múzeumot rejtő kastélyt, s annak kiemelkedően fontos kápolnáját, majd feltérképeztük az óváros jellegzetes helyszíneit.

    Emellett a Lublin határában lévő majdaneki koncentrációs tábort is felkerestük, ahol a gyerekek saját szemeikkel láthatták az európai történelem egyik legfelkavaróbb és legkegyetlenebb fejezetébe.

    Az utazás során lehetőségünk nyílt betekintést nyerni egy helyi szakképzéssel foglalkozó középfokú iskola életébe is. Bízunk benne, hogy a jó hangulatú látogatás után a jövőben különböző pályázati lehetőségek segítségével tovább mélyíthetjük kapcsolatunkat velük.

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

    Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

    Szívesen adnál betekintést a szakmád rejtelmeibe és iskolád életébe, de még nem jelentkeztél DSZC Nagykövetnek? Jó hírünk van, április 19-ig még adott a lehetőség!

    2024. ápr. 19.


    DSZC

    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Ismét nagy várakozással keressük Nagyköveteinket, akik korosztályuk hangjaivá válnak és betekintést adnak a szakmájuk rejtelmeibe és iskolájuk életébe.

    2024. ápr. 8.


    DSZC

    Megemlékezés a Partium területén

    Megemlékezés a Partium területén

    2024. március 21-én iskolánk 50 tanulója 3 kísérőtanárral a Partium területén – Nagyvárad, Nagyszalonta és Arad érintésével – emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről a Rákóczi Szövetség Március 15-i diákutaztatási pályázatának támogatásával.

    2024. márc. 27.


    DSZC Irinyi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Irinyi János Technikum

    4024 Debrecen, Irinyi u. 1.

    Telefon: +3652/533-748 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: titkarsag@irinyi-debr.edu.hu

    OM azonosító: 203033/012

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002421


    2024Debreceni SZC Irinyi János Technikum