XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

 

XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

 

Elérkezett a XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Észak-alföldi fordulójának leadási határideje. Köszönöm szépen az eddigi jelentkezéseket!

Még mindig van rá lehetőség, hogy a "kis" kézművesek jelentkezzenek a pályázatra!

A meghirdetők az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 25 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolai diákok

 •  a néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített - alkotásait várják.
 • A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás, stb.) készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek.

Pályázati feltételek: egyéni alkotók maximum 5 darab, alkotóközösségek (szakkör, kör, klub, iskola, osztály, csoport, stb.) maximum 15 darab pályamunkát küldhetnek be. Nevezési díj nincs.

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

Regionális kiállításnál korosztályonként:

 • Gyermek kategória I.: 6-10 év közötti korosztály
 • Gyermek kategória II.: 11-14 év közötti korosztály
 • Ifjúsági kategória 15-25 év közötti korosztály

Országos kiállításon szakmánként

 • .A Debrecenben megrendezendő "Gyermek és Ifjúsági Népi  Kézművesek Országos Kiállításán” a bíráló bizottság szakáganként és korcsoportonként az alkotóközösségeknek és egyéni alkotóknak I., II., III. és különdíjat adományoz.
 • Akik még nem jelentkeztek, de szeretnének részt venni a pályázaton, azoknak küldöm a XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Észak-Alföld régió jelentkezési lapját.

  A pályamunkákat 2019. szeptember 16-tól szeptember 26-ig hétköznapokon 8,00 – 16,00 óra között, Bihari Népművészeti Egyesület részére (4100, Berettyóújfalu, Tavasz krt. 10.) hozzák be személyesen, vagy juttassák el postán. Amennyiben hétvégén kívánják a pályamunkákat behozni, arra is van lehetőség, de azt kérem korában telefonon egyeztetni.

  Az alkotásokon és a mellékelt leltáríven az alábbi adatok szerepeljenek:

  - az iskola, a csoport, vagy egyéni alkotó neve, címe (e-mail cím is)

  - kategória megnevezése:

  - I. Gyermek kategória I.: 6–10 év közötti korosztály,

  - II. Gyermek kategória II.: 11–14 év közötti korosztály,

  - III. Ifjúsági kategória 15–25 év közötti korosztály

  - egyéni vagy csoportos pályázó

  Nagyon fontos, hogy pontos kategóriákat jelöljenek meg, mert a szerint történik az értékelés is.

  - a felkészítő tanár neve, címe, telefonszáma, e-mail címe – abban az esetben, ha az egyéni alkotónak nincs felkészítő tanára, akkor a saját nevét és címét írja be.

  - az alkotás/ok megnevezése

  - az alkotás/ok mérete

  - az alkotás/ok becsült értéke

  Abban az esetben, ha egy iskolából több csoport, illetve egyéni pályázó jelentkezett, kérjük, mindegyiket külön csomagolják, és külön sorokban tüntessék fel a leltáríven, mert csak így tudjuk biztonsággal külön kezelni a pályamunkákat.

  A leltáríveket (Excel) kérjük e-mailben visszaküldeni, valamint a beküldött alkotások mellett kérem papír alapon mellécsomagolni a leltárívet!

 • https://onedrive.live.com/edit.aspx?cid=119b7be057a9ac52&page=view&resid=119B7BE057A9AC52!2227&parId=119B7BE057A9AC52!206&authkey=!AFWMKndZbCEh9ug&app=Word
 • https://onedrive.live.com/edit.aspx?cid=119b7be057a9ac52&page=view&resid=119B7BE057A9AC52!2243&parId=119B7BE057A9AC52!207&authkey=!AFWMKndZbCEh9ug&app=Excel

 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot