Hentes és húskészítmény-készítő

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Kinek ajánlott ez a képzés?

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, és szeret emberekkel foglalkozni.

Kiváló választás azoknak, akik, jó állóképességgel, jó kézügyességgel, jó ízérzékeléssel rendelkeznek.

Mit dolgozik munkája során, aki elvégzi ezt a képzést?

  • átveszi a munkaterületet;
  • felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
  • elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végez;
  • darabolást, csontozást végez;
  • másodlagos feldolgozást végez;
  • félkész- és késztermékeket készít;
  • hőkezelt húskészítményeket gyárt;
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
  • befejező műveleteket végez;
  • gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
  • alapméréseket végez.

A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészít- ményeket is, ilyenek pl. kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény készítő szaktudásával a húsok és hústartalmú élelmiszerek biztonságosan jutnak a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

Hol tud elhelyezkedni?

 Vállalkozást működtethet, húsüzemekben és hentesüzletekben dolgozhat.

Felvételi eljárás

Élelmiszeripar ágazat – Hentes és húskészítmény készítő szakképesítés

Szakma azonosító száma: 4 0721 05 08

Kód: 0297

Felvehető tanulók száma: 32 fő

3 évfolyamos képzések, mely idő alatt szakképesítés szerezhető

A felvétel feltétele: foglalkozásegészségügyi alkalmasság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot