Pék - cukrász

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Kinek ajánlott ez a képzés?

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekelnek az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és péksütemények előállítása.

Mit dolgozik munkája során, aki elvégzi ezt a képzést?

  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
  • cukrászati félkésztermékeket készít;
  • cukrászati késztermékeket készít;
  • díszítő műveleteket végez,
  • fagylaltot, parfét készít;
  • pohárkrémet készít;
  • sütőipari nyersanyagokat előkészít;
  • péksüteményeket és finom pékárukat készít;
  • célzott táplálkozási igényt kielégítő termékeket készít;
  • sütőipari és cukrászati termékeket minősít;
  • minőségbiztosítási dokumentumokat vezet;
  • minőségbiztosítási ellenőrzéseket végez;
  • a technológiai berendezéseket, gépeket beállít, üzemeltet;
  • gondoskodik a melléktermékek felhasználásáról;
  • vállalkozást indít, működtet.

A pék-cukrász képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék és a cukrász szakma alapjainak ismereteivel. Jól látható, hogy a cukrászok is készítenek péktermékeket és a pékségek is cukrász termékeket.

Ennek a kettős igénynek a kiszolgálására alkalmasak a pék-cukrász végzettséggel rendelkező szakemberek. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező

szakemberekre.

Hol tud elhelyezkedni?

Vállalkozást működtethet, pék és cukrászati műhelyekben dolgozhat.

Felvételi eljárás

Élelmiszeripar ágazat – Pék-cukrász szakképesítés

Szakma azonosító száma: 4 0721 05 12

Kód: 0296

Felvehető tanulók száma: 32 fő

3 évfolyamos képzések, mely idő alatt szakképesítés szerezhető

A felvétel feltétele: foglalkozásegészségügyi-  és pályaalkalmasság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot